Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 89 Next »

Seneste års releases

Primo følger Almas release schedule, hvor der kommer nye opgraderinger hver måned; først på Sandbox, fjorten dage senere på Produktion.

Der introduceres nye features i hver tredje af disse releases: februar, maj, august og november

Nedenunder er oversigt over de mest relevante nye features fra hver release. 

Se også tilsvarende side for Almas månedlige opgraderinger.

Maj 2023

Sandbox ; Produktion  

Emne Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
Primo søgning - ny afgrænsningsmulighed

Med May release kommer en "Filter bar" under søgeresultatet, hvor man hurtigt kan afgrænse til bestemte materialetyper. Det er noget de fleste vil kende fra Google søgninger (hvor det dog ikke kun er er materialetyper men også andre relevante afgrænsninger).

Primo - her vist uden customizations, da KBs lokale stylesheet vil skulle tilpasses for visningen: 

Og den åbenlyse inspiration hos google:

Der kan opstilles i alt 11 materialetyper. Da det ikke dækker alle materialetyper, vil man nok stadig skulle have materialetype-facetten og de to afgrænsninger kan potentielt komme i konflikt


Forlænget login-session

Vi kan nu tilbyde brugerne, at deres session ikke timer ud - op til 7 dage. Det er en setting, der tilbydes brugerne når de er ved at time ud, og som gemmes på deres profil, så den også vil gælde næste gang de er logget ind. 


Endnu mere præcis søgning

I ophavs- og titlelindekserne i avanceret søgning er det kommet en endnu mere præciseret søgeoperator: "er lig med nøjagtig sætning", som betyder at søgningen kun finder præcis det, der søges på, og i den rækkefølge. En forfattersøgning på Lucas Thomas med denne operator vil således kun finde forfatterindførsler med "Lucas Thomas", ikke også "Thomas Lucas" eller "Lucas Thomas Windsenor". 



Februar 2023

Sandbox ; Produktion   - husk sandbox refresh  

Emne Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
UX - antal titler pr. side

Tidligere skulle man nederst på siden for at vælge hvor mange resultater, man ville have vist pr. side: 

Det kan man stadig, men i tillæg er der kommet en lille pil ved siden af antal resultater, som man kan vælge fra: 

Dit valg bliver husket for din søgesession - og hvis du er logget ind, huskes det til næste gang du logger ind.




Mine favoritter - søgning

For brugere, der har mange favoritter gemt til sin liste, er det nu lidt nemmere at finde rundt i (selv hvis man ikke har organiseret det hele ved hjælp af mærkater). Der er kommet en mulighed for at søge i favoritterne - der søges i titel, forfatter og mærkat.


Søgning på stregkode

I avanceret søgning er der kommet et nyt faneblad, hvor man kan søge på stregkode.

Mere præcist kan man slå en stregkode op. Der kan kun indtastes én ad gangen (ingen 'OR') og heller ikke trunkeres.

Primo-gruppen har besluttet at aktivere denne funktion, og vurdere baseret på statistik om det er noget der bliver brugt og skal fortsætte.
Opstilling starter med...

Søgeoperatoren "starter med" har indtil nu været mulig at benytte til titelsøgninger. Nu er det også muligt at benytte "starter med" for opstillingsfeltet (call number) fra Holdings posten. 


November 2022

Sandbox ; Produktion  

Emne Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
Referencehåndtering

Der er kommet en "Share service" til record actions i Primo; den giver mulighed til at dele linket til posten på sociale medier.


Udvalg og rækkefølge af de sociale medier kan konfigureres i en mapping tabel i Configure Views.

Feedback tool

Feedback tool, som kom for nogle måneder siden, er blevet forbedret på to måder: 

  1. Biblioteket kan sætte email-adressefeltet og/eller beskrivelsesfeltet som obligatorisk
  2. Der kan knyttes specifikke modtager-adresser til de forskellige kategorier af problemer, så der fx er én postkasse der får "broken link"-rapporter og en anden der får generelle søgeproblemer.

Afsenderadressen er stadig systemets, men nu kan man altså stille krav om at brugeren indtaster email-adresse, så denne kommer med i mailen 

For at vurdere om disse forbedringer giver anledning til at genoverveje beslutningen om ikke at benytte denne funktion, er servicen nu re-aktiveret på Sandbox
Favorites - advarsel om at logge ind for at gemme

Hvis man gemmer en titel til "Favoritter" og ikke er logget ind, får man nu en advarsel om, at titlen kun bliver gemt permanent, hvis man logger ind.

Teksten kan ændres/oversættes i nui.favorites.guestSaveMessage 
Fuld display - online link

Hidtil har det været sådan, at linket "Tilgængelig online" i det korte format (resultatlisten) var et link til den elektroniske ressource. Men i det fulde format af posten var den samme tekst/layout i stedet et link til "Vis online"-sektionen af posten. Det har skabt lidt forvirring, og det er nu muligt at sætte linket i det fulde format til at opføre sig på samme måde som i det korte format.

 

Funktionen skal aktivers i Configuration → Discovery → Customer Settings

August 2022

Sandbox ; Produktion   - Sandbox refresh  


Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
Brugertilpasning / Datasikkerhed  Brugerne kan nu selv bestemme, om deres søgehistorik skal gemmes mellem deres indloggede sessioner - og om denne søgehistorik skal bruges til søgeforslag. Tidligere har det været slået til for alle, uden mulighed for at slå fra individuelt.

Beskrevet i blogpost: Brugerne bestemmer over deres søgedata i Primo 

Desværre ser det ud til at brugerne skal slå det fra, ikke til. 

Normaliseringsregler for DC-dataHidtil har normalisering af data for visning og søgning i Primo kun været muligt for MARC-data. DC-felter er blevet vist og søgbart efter en fast standard (vi har i stedet - i forbindelse med import fra ikke-Alma kilder - skullet normalisere data til visning i bestemte DC-felter). Mangler at undersøge om dette påvirker eksterne data, som importeres til Primo, eller om det kun er for Alma DC poster. 
Nyt Banner for Ressource recommender

Resource Recommender har fået tilføjet et nyt Banner-layout. Det fylder hele kolonnen, modsat de almindelige opslag, der fylder en tredjedel, og har et dækkende baggrundsbillede. Til forskel fra dem kan banneret også lukkes - via krydset i øverste højre hjørne. \o/

Det er sat op på Sandbox - KGL viewet (det kan målrettes særlige views), fx: https://kbdk-kgl-psb.primo.exlibrisgroup.com/discovery/search?query=any,contains,free&tab=Everything&search_scope=MyInst_and_CI&vid=45KBDK_KGL:KGL&lang=da&offset=0

Eksemplet her vises med noCustomization, da vores Customization Package får bannerets særlige formattering til at fremstå mærkeligt - så den skal  nok lige laves om.
Resource recommender kan sættes til at vises ved alle søgnigner.

Hidtil har Resource recommender kommet frem, når man har søgt på helt bestemte ord ("tags") og ikke andre. Nu er det blevet muligt at sætte den enkelte recommendation til at vise altid - dvs. ved enhver søgning.

Den setting kan laves på alle Reseource recommender formater, også på banneret.

Eksemplet over er sat til at vises altid (dvs. øverst på enhver resultatliste).
Sekundær materialetype til facetter og dropdowns

Det har nogen gange været oplevet som et problem, at en post kunne have én materialetype i Primo.

Hvis man f.eks. ønskede at "Skuespil" skulle være en særlig materialetype, ville man ikke samtidig kunne søge/afgrænse materialer med denne materialetype som "Bog". Da skuespil jo tit foreligger i bogform, ville brugerne kunne gå glip af det de eftersøger.  Nu er det blevet muligt at tilføje en sekundær materialetype ud fra specifikke, tilstrækkelige kriterier i de bibliografiske poster. I visningen af den fulde post (og i reference-data, fx RIS) vil der stadig kun være én materialetype, men for facet/dropdown (i avancerert søgning). Så et håndskrift kan være et håndskrift, men fanges både af facetterne "Håndskrifter" og "Microfilm", fx. På den måde kan man også filtrere fx Microfilm-versionerne fra (eller til)  i en søgning.


Emnefelter sorteres alfabetisk

I det fulde format, fx MMS ID 99122936383205763 - før og nu:

   


reCaptcha 

Der kan nu konfigureres en reCaptcha (for at undgå robot-spam af emails) for de følgende actions:

  • Export to Email Action
  • Feedback Tool
KB har valgt ikke at benytte Feedback Tool, der blev introduceret med May release 2022.

Maj 2022

Sandbox ; Produktion  

EmneKort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
Alfabetisk sortiering af locations er nu sprogsensitivHvis man bruger en alfabetisk sortering af locations i GetIt-delen af visningen i Primo, så er den nu sprogsensitiv, så den sorterer korrekt alfabetisk på alle tilgængelige grænseflade-sprog. På KB bruger iv ikke alfabetisk sortering, men en custom sort order, med en fast liste af libraries (se december 2021 release).
Feedback toolDen nye feedback tool er her. Den kan konfigureres til at have et antal forud-definerede emner (fx Link-problem, Problem med søgning, Login-problem, andet) for hvert View, og inputtet sendes som en email (kan redigeres i Alma Letters) til en valgfri email-adresse. Brug og kategorier rapporteres i Analytics \o/ Aktiveret for KGL view på Sandbox; email sat op til at gå til spørg biblioteket (modtager ikke mails fra Sandbox).
Valgfri fuldtekst-søgning i CDI

Hidtil har alle søgninger også foretage søgning i fuldtekstdokumenter fra CDI. Med denne release kommer mulighed for at konfigurere dette som en option. Mulighederne er:

  • Til - søgning i fuldtekstdokumenter sker automatisk og for alle søgninger (der omfatter CDI-poster) - som i dag.
  • Fra - søgning i fuldtekstdokumenter er slået fra
  • Til med fravalg - som udgangspunkt søges i fuldtekstdokumenter, men slutbrugeren kan vælge at slå det fra
  • Fra med tilvalg - som udgangspunkt søges der ikke i fuldtekstdokumenter, men slutbrugeren kan vælge at slå det til.

Benyttes en af de to sidste muligheder, rapporteres valg/fravalg i Analytics \o/

Aktiveret på Sandbox som option "Til med fravalg"
Alfabetisk sortering af Pickup locationsListen af Pickup-locations sorteres nu alfabetisk. Hvis Pickup Libraries er del af en Campus, bliver de sorteret alfaberisk under deres Campus, og Campus'erne er sorteret alfabetisk (dvs: København – <Personlig levering> – Roskilde – Aarhus). 

Hvis en bruger er knyttet til en Campus, vil denne Campus (og dennes LIbraries) vises øverst. Det er ikke aktuelt på KB, da bruger-Campus og library-Campus er to forskellige størrelser.

Aktiveret på Sandbox.

  • No labels