Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.


Panel
borderColor#022E70
titleColorwhite
borderWidth1
titleBGColor#022E70
titleSeneste års releases

Table of Contents


Primo følger Almas release schedule, hvor der kommer nye opgraderinger hver måned; først på Sandbox, fjorten dage senere på Produktion.

Der introduceres nye features i hver tredje af disse releases: februar, maj, august og november

Nedenunder er oversigt over de mest relevante nye features fra hver release. 

Se også tilsvarende side for Almas månedlige opgraderinger.

Maj

August 2023

Sandbox Apr ; Produktion 07 May . Husk Sandbox refresh  

Emne Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
Primo søgning - ny afgrænsningsmulighed

Med May release kommer en "Filter bar" under søgeresultatet, hvor man hurtigt kan afgrænse til bestemte materialetyper. Det er noget de fleste vil kende fra Google søgninger (hvor det dog ikke kun er er materialetyper men også andre relevante afgrænsninger).

Primo - her vist uden customizations, da KBs lokale stylesheet vil skulle tilpasses for visningen: 

Image Removed

Og den åbenlyse inspiration hos google:

Image Removed

Der kan opstilles i alt 11 materialetyper. Da det ikke dækker alle materialetyper, vil man nok stadig skulle have materialetype-facetten og de to afgrænsninger kan potentielt komme i konflikt

Forlænget login-session

Vi kan nu tilbyde brugerne, at deres session ikke timer ud - op til 7 dage. Det er en setting, der tilbydes brugerne når de er ved at time ud, og som gemmes på deres profil, så den også vil gælde næste gang de er logget ind. 

Image Removed

Image Removed

Endnu mere præcis søgning

I ophavs- og titlelindekserne i avanceret søgning er det kommet en endnu mere præciseret søgeoperator: "er lig med nøjagtig sætning", som betyder at søgningen kun finder præcis det, der søges på, og i den rækkefølge. En forfattersøgning på Lucas Thomas med denne operator vil således kun finde forfatterindførsler med "Lucas Thomas", ikke også "Thomas Lucas" eller "Lucas Thomas Windsenor". 

Image Removed

Februar 2023

Sandbox ; Produktion   - husk sandbox refresh  

Emne Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisningUX - antal titler pr. side

Tidligere skulle man nederst på siden for at vælge hvor mange resultater, man ville have vist pr. side: 

Image Removed

Det kan man stadig, men i tillæg er der kommet en lille pil ved siden af antal resultater, som man kan vælge fra: 

Image RemovedImage Removed

Dit valg bliver husket for din søgesession - og hvis du er logget ind, huskes det til næste gang du logger ind.

Mine favoritter - søgning

For brugere, der har mange favoritter gemt til sin liste, er det nu lidt nemmere at finde rundt i (selv hvis man ikke har organiseret det hele ved hjælp af mærkater). Der er kommet en mulighed for at søge i favoritterne - der søges i titel, forfatter og mærkat.

Image Removed

Søgning på stregkode

I avanceret søgning er der kommet et nyt faneblad, hvor man kan søge på stregkode.

Image Removed

Mere præcist kan man slå en stregkode op. Der kan kun indtastes én ad gangen (ingen 'OR') og heller ikke trunkeres.

Primo-gruppen har besluttet at aktivere denne funktion, og vurdere baseret på statistik om det er noget der bliver brugt og skal fortsætte.Opstilling starter med...

Søgeoperatoren "starter med" har indtil nu været mulig at benytte til titelsøgninger. Nu er det også muligt at benytte "starter med" for opstillingsfeltet (call number) fra Holdings posten. 

Image Removed

November 2022

Sandbox ; Produktion  

Emne Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisningReferencehåndtering

Der er kommet en "Share service" til record actions i Primo; den giver mulighed til at dele linket til posten på sociale medier.

Image Removed

Udvalg og rækkefølge af de sociale medier kan konfigureres i en mapping tabel i Configure Views.

Feedback tool

Image Removed

Feedback tool, som kom for nogle måneder siden, er blevet forbedret på to måder: 

  1. Biblioteket kan sætte email-adressefeltet og/eller beskrivelsesfeltet som obligatorisk
  2. Der kan knyttes specifikke modtager-adresser til de forskellige kategorier af problemer, så der fx er én postkasse der får "broken link"-rapporter og en anden der får generelle søgeproblemer.

Image Removed

Afsenderadressen er stadig systemets, men nu kan man altså stille krav om at brugeren indtaster email-adresse, så denne kommer med i mailen 

For at vurdere om disse forbedringer giver anledning til at genoverveje beslutningen om ikke at benytte denne funktion, er servicen nu re-aktiveret på SandboxFavorites - advarsel om at logge ind for at gemme

Hvis man gemmer en titel til "Favoritter" og ikke er logget ind, får man nu en advarsel om, at titlen kun bliver gemt permanent, hvis man logger ind.

Image Removed

Teksten kan ændres/oversættes i nui.favorites.guestSaveMessage Fuld display - online link

Hidtil har det været sådan, at linket "Tilgængelig online" i det korte format (resultatlisten) var et link til den elektroniske ressource. Men i det fulde format af posten var den samme tekst/layout i stedet et link til "Vis online"-sektionen af posten. Det har skabt lidt forvirring, og det er nu muligt at sætte linket i det fulde format til at opføre sig på samme måde som i det korte format.

 Image Removed

Funktionen skal aktivers i Configuration → Discovery → Customer Settings

August 2022

Sandbox ; Produktion   - Sandbox refresh  

Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisningBrugertilpasning / Datasikkerhed  Brugerne kan nu selv bestemme, om deres søgehistorik skal gemmes mellem deres indloggede sessioner - og om denne søgehistorik skal bruges til søgeforslag. Tidligere har det været slået til for alle, uden mulighed for at slå fra individuelt.

Beskrevet i blogpost: Brugerne bestemmer over deres søgedata i Primo 

Desværre ser det ud til at brugerne skal slå det fra, ikke til. 

Normaliseringsregler for DC-dataHidtil har normalisering af data for visning og søgning i Primo kun været muligt for MARC-data. DC-felter er blevet vist og søgbart efter en fast standard (vi har i stedet - i forbindelse med import fra ikke-Alma kilder - skullet normalisere data til visning i bestemte DC-felter). Mangler at undersøge om dette påvirker eksterne data, som importeres til Primo, eller om det kun er for Alma DC poster. Nyt Banner for Ressource recommender

Resource Recommender har fået tilføjet et nyt Banner-layout. Det fylder hele kolonnen, modsat de almindelige opslag, der fylder en tredjedel, og har et dækkende baggrundsbillede. Til forskel fra dem kan banneret også lukkes - via krydset i øverste højre hjørne. \o/

Image Removed

Det er sat op på Sandbox - KGL viewet (det kan målrettes særlige views), fx: https://kbdk-kgl-psb.primo.exlibrisgroup.com/discovery/search?query=any,contains,free&tab=Everything&search_scope=MyInst_and_CI&vid=45KBDK_KGL:KGL&lang=da&offset=0

Eksemplet her vises med noCustomization, da vores Customization Package får bannerets særlige formattering til at fremstå mærkeligt - så den skal  nok lige laves om.Resource recommender kan sættes til at vises ved alle søgnigner.

Hidtil har Resource recommender kommet frem, når man har søgt på helt bestemte ord ("tags") og ikke andre. Nu er det blevet muligt at sætte den enkelte recommendation til at vise altid - dvs. ved enhver søgning.

Den setting kan laves på alle Reseource recommender formater, også på banneret.

Eksemplet over er sat til at vises altid (dvs. øverst på enhver resultatliste).Sekundær materialetype til facetter og dropdowns

Det har nogen gange været oplevet som et problem, at en post kunne have én materialetype i Primo.

Hvis man f.eks. ønskede at "Skuespil" skulle være en særlig materialetype, ville man ikke samtidig kunne søge/afgrænse materialer med denne materialetype som "Bog". Da skuespil jo tit foreligger i bogform, ville brugerne kunne gå glip af det de eftersøger.  Nu er det blevet muligt at tilføje en sekundær materialetype ud fra specifikke, tilstrækkelige kriterier i de bibliografiske poster. I visningen af den fulde post (og i reference-data, fx RIS) vil der stadig kun være én materialetype, men for facet/dropdown (i avancerert søgning). Så et håndskrift kan være et håndskrift, men fanges både af facetterne "Håndskrifter" og "Microfilm", fx. På den måde kan man også filtrere fx Microfilm-versionerne fra (eller til)  i en søgning.

Emnefelter sorteres alfabetisk

I det fulde format, fx MMS ID 99122936383205763 - før og nu:

 Image Removed  Image Removed

reCaptcha 

Der kan nu konfigureres en reCaptcha (for at undgå robot-spam af emails) for de følgende actions:

  • Export to Email Action
  • Feedback Tool
KB har valgt ikke at benytte Feedback Tool, der blev introduceret med May release 2022.

Maj 2022

Sandbox ; Produktion  

EmneDynamiske Collections  

Der er kommet en ny mulighed i forbindelse med oprettelse af Collections. Hvor man hidtil har skullet tilføje bestemte titler til en collection, enten enkeltvis eller via et job, har man nu mulighed til at definere indholdet af en collection ud fra et logisk sæt. Et logisk sæt er defineret ved en søgning, så i disse tilfælde vil indholdet af collection ændre sig alt efter om der kommer eller forsvinder titler, der svarer til søgekriterierne. 

Da eksisterende collections er at regne som itemized sets, kan de ikke laves om til logical sets. Muligheden for at lave dynamiske collections gælder derfor ved nyoprettelse.

CDI - flere dokumentoplysninger

Artikler fra CDI kommer nu med flere oplysninger om dokumentet. Der er mouse-over forklaringer til brugerne, og værdierne er også tilgængelige som facetter (sekundær materialekategori)

I første omgang gælder det oplysninger om at artiklen er:

  • Review article (default oversættelsen er "Anmeldelse af artikel" - bør nok ændres... Som facet hedder det "Gennemgang af artikler")
  • Primary Source
  • Preprint  (ditto med oversættelse: "Forskrift"....)
  • Retracted publication - med link til Retraction Notice
  • Retraction notice - med link til tilbagetrukket artikel
Image Added

Image Added

Image Added

I senere releases kommer også: Withdrawn Publication, Withdrawal Notice og Publication With Expression of Concern.

En nærmere forklaring og angivelse af kilder for de pågældende oplysninger findes i dokumentation om CDI attributes.


(Note: It is not possible to enable/disable individual CDI document attributes, but each attribute has a different class so that it is possible to hide specific attributes using your customization package manager)

Brugerstyret valg af meddelelser

Brugerne kan nu selv vælge hvilke breve/emails de ønsker at modtage fra biblioteket, via en afkrydsningsmulighed på "Min konto" (skal aktiveres i Discovery → Customer settings). Valgene reflekteres i brugerkontoen i Alma (som indeholder nogle flere muligheder.)

Image AddedImage Added

Det giver mulighed for at biblioteket kan aktivere fx "Activity letter" som hver måned udsender et resumé over lån, reserveringer, gebyrer etc., og så kan brugere, der ikke ønsker mailen, selv afmelde det.

Funktionen forudsætter at brugeren har mulighed til at redigere oplysninger på "Min konto". Denne mulighed sættes i View-konfigurationen. 

Bemærk, at på KB er linket "Ret oplysninger" hijacked til at pege ud på KBs eksterne brugerdatabase, så brugeren vil ikke have mulighed til at gemme valg af meddelelser i Primo. (Det betyder at KBs brugere stadig skal henvende sig til personalet for at personalet kan vælge udvalgte breve fra i Alma.)

Forbedret klyngevisning

Hvis man benytter klyngevisning (FRBR) og har valgt den visningsmåde der hedder "preferred record" er der nu en tydeligere visning af de forskellige versioner, når man vælger at se dem. Ved "preferred record" er det en af posterne i klyngen, der vises i resultatlisten. (Der kan sættes regler op for hvilken post der skal foretrækkes, fx. den nyeste.) Visningen inkluderer den pågældende posts beholdning, og overover titlen angives, at der findes flere versioner:

Image Added

Hvis man vælge at se alle versioner, kommer der nu en visning, hvor den foretrukne post står øverst som "Din valgte post" og alle versioner (inklusive den foretrukne) vises på en liste nedenunder:

Image Added

Bemærk, at denne ændrede visning kun gælder hvis man benytter metoden "preferred record". På KB benytter vi i stedet visningsmåden "generic record", hvilket betyder, at den post der vises i resultatlisten er en konstrueret post for klyngen - uden fx årstalsangivelse, beholdning etc. Ved "generic record" skal man åbne klyngen og se alle versioner inden man kan bestille/tilgå materialet.

Forbedret browse funktionalitet

Hvis man bruger Scan/Browse funktionen i Primo, kan man glæde sig over, at performance nu er blevet forbedret, så det går hurtigere at få vist poster når man har klikket på en indførsel med mange hits. 

Desuden er der kommet en oplysende tekst om hvorfor antallet viste poster ikke stemmer overens med det tal som står ved indførslen. (Grunden er, at Primos browse blot bruger Almas browse, og i Almas browse tælles også poster med som er "suppressed from discovery". Disse poster kommer selvsagt ikke frem, når man klikker for at få resultatet vist i Primo.)

KB benytter ikke Primo browse, men for dem der gør, vil der være nogle nye labels som kan tilpasses.

Analytics for collection og filter bar benyttelse

Primo Analytics er udvidet med en "Customized Values Usage" subject area, som gør det muligt at trække brugsstatistik på de enkelte collections og på brug af de forskellige materialtyper i filter bar. 


Item policy kan tilføjes eksemplarvisningen

Det er blevet muligt at tilføje eksemplarets Item policy til visningen af eksemplaret i Primo.

Image Added

Bemærk, at siden denne værdi hidtil kun har været til intern brug, har vi i hvert på KB kun brugt dansk benævnelse både i kodens "Description" (engelsk) og "Translation" (dansk). Hvis denne værdi skal vises for slutbrugerne, skal "Description"-feltet ændres til engelsk, og det er også denne som vil vises for personalet i Alma. 

Image Added


Resource Recommender - udvidet søgning

Hidtil har et særligt træk ved Resource Recommender været, at de kun bliver trigget ved helt eksakt match på de termer (tags), som er sat ind i skemaet for hver Resource. Dette ændres nu, og både synonymer, bøjninger og anden rækkefølge spiller ind, ligesom der ses væk fra (engelske) stopord. 

Image Added

OBS! - denne udvidelse er blevet trukket tilbage og udskudt til november release.

Den ændrede søgeadfærd vil alt andet lige få Resource Recommenders til at poppe op oftere end hidtil. Det er værd at overveje, om man nu bør tynde lidt ud i tags. 

For eksisterende Resource Recommenders vil den ny adfærd først slå igennem efter re-indeksering (første halvdel af august).

Secondary resource type

Opsætning af secondary resource type (fx at noget kan være både en Afhandling og en Bog, både et håndskrift og et arkivmateriale) er blevet nemmere, da en sekundær materialetype nu kan tilføje til poster som en enhver eller nogle bestemte primær materialetyper, ikke kun en enkelt. 

Der er også kommet en AND NOT logik til betingelserne, så man kan benytte at en parameter IKKE er tilstede.


Udvidet konsortie-funktionalitet

Der er kommet mere funktionalitet der gør det mere smidigt for biblioteket at indgå i et tættere konsortiesamarbejde. I denne omgang er der kommet en mulighed for at tillade direkte login til en anden institution i konsortiet, samt en mulighed for at give en udvidet beskrivelse af den beholdning af et værk, som en anden institution har. 

Disse muligheder vil indgå i overvejelser omkring etablering af et Fulfillment Network for konsortiet.



Maj 2023

Sandbox ; Produktion  

Emne Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
Primo søgning - ny afgrænsningsmulighed

Med May release kommer en "Filter bar" under søgeresultatet, hvor man hurtigt kan afgrænse til bestemte materialetyper. Det er noget de fleste vil kende fra Google søgninger (hvor det dog ikke kun er er materialetyper men også andre relevante afgrænsninger).

Primo - her vist uden customizations, da KBs lokale stylesheet vil skulle tilpasses for visningen: 

Image Added

Og den åbenlyse inspiration hos google:

Image Added

Der kan opstilles i alt 11 materialetyper. Da det ikke dækker alle materialetyper, vil man nok stadig skulle have materialetype-facetten.


Forlænget login-session

Vi kan nu tilbyde brugerne, at deres session ikke timer ud - op til 7 dage. Det er en setting, der tilbydes brugerne når de er ved at time ud, og som gemmes på deres profil, så den også vil gælde næste gang de er logget ind. 

Image Added

Image Added


Endnu mere præcis søgning

I ophavs- og titlelindekserne i avanceret søgning er det kommet en endnu mere præciseret søgeoperator: "er lig med nøjagtig sætning", som betyder at søgningen kun finder præcis det, der søges på, og i den rækkefølge. En forfattersøgning på Lucas Thomas med denne operator vil således kun finde forfatterindførsler med "Lucas Thomas", ikke også "Thomas Lucas" eller "Lucas Thomas Windsenor". 

Image Added




Februar 2023

Sandbox ; Produktion   - husk sandbox refresh  

Marts 2022

Sandbox ; Produktion  

Emne Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
Alfabetisk sortiering af locations er nu sprogsensitivHvis man bruger en alfabetisk sortering af locations i GetIt-delen af visningen i Primo, så er den nu sprogsensitiv, så den sorterer korrekt alfabetisk på alle tilgængelige grænseflade-sprog. På KB bruger iv ikke alfabetisk sortering, men en custom sort order, med en fast liste af libraries (se december 2021 release).
Feedback toolDen nye feedback tool er her. Den kan konfigureres til at have et antal forud-definerede emner (fx Link-problem, Problem med søgning, Login-problem, andet) for hvert View, og inputtet sendes som en email (kan redigeres i Alma Letters) til en valgfri email-adresse. Brug og kategorier rapporteres i Analytics \o/ Aktiveret for KGL view på Sandbox; email sat op til at gå til spørg biblioteket (modtager ikke mails fra Sandbox).
Valgfri fuldtekst-søgning i CDI

Hidtil har alle søgninger også foretage søgning i fuldtekstdokumenter fra CDI. Med denne release kommer mulighed for at konfigurere dette som en option. Mulighederne er:

  • Til - søgning i fuldtekstdokumenter sker automatisk og for alle søgninger (der omfatter CDI-poster) - som i dag.
  • Fra - søgning i fuldtekstdokumenter er slået fra
  • Til med fravalg - som udgangspunkt søges i fuldtekstdokumenter, men slutbrugeren kan vælge at slå det fra
  • Fra med tilvalg - som udgangspunkt søges der ikke i fuldtekstdokumenter, men slutbrugeren kan vælge at slå det til.

Benyttes en af de to sidste muligheder, rapporteres valg/fravalg i Analytics \o/

Aktiveret på Sandbox som option "Til med fravalg"
Alfabetisk sortering af Pickup locationsListen af Pickup-locations sorteres nu alfabetisk. Hvis Pickup Libraries er del af en Campus, bliver de sorteret alfaberisk under deres Campus, og Campus'erne er sorteret alfabetisk (dvs: København – <Personlig levering> – Roskilde – Aarhus). 

Hvis en bruger er knyttet til en Campus, vil denne Campus (og dennes LIbraries) vises øverst. Det er ikke aktuelt på KB, da bruger-Campus og library-Campus er to forskellige størrelser.

Aktiveret på Sandbox.

April 2022

Sandbox ; Produktion  

EmneKort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisningVisning af flere links i CDI-poster

Et af de store ankepunkter fra brugercommunity'et efter overgang til CDI har været hvordan CDI vælger et foretrukket link på posterne, og vistnok har foretrukket "link in record" over andre muligheder. Efter det røg til tops i seneste års NERS afstemning kommer nu muligheden for at få vist flere links på CDI poster. Pointen er selvsagt ikke nødvedigvis at have en lang liste, men at sikre, at de korrekte links er der, som kan give forskellige brugere adgang til dokumenterne.

Linkstyperne kommer i denne reækkefølge:

  1. Direct links from CDI (excluding open access links) 
  2. OpenURL links from Alma
  3. OpenURL related services.

  4. Open Access links from CDI
En hensigtsmæssig opsætning skal aftales med ERMTilpasning af RIS mapping

Det har hidtil ikke været muligt at konfigurere hvilke Primo-felter de forskellige RIS-felter skal populeres fra.

Der har været en del ønsker til ændring af især creator/cotributor mappingen, som nu bør kunne indfries.Gruppering af locations under libaries

Eksempel: 99123486075205763  - prøv det på henhodsvis Produktion og Sandbox

Før:

Image Removed

Nu: 

Image Removed

Bemærk, at der på dette niveau ingen angivelse er af udlånsstatus eller om det er åbne hylder, magasin, brug på stedet etc.

Ved at klikke på et af bibliotekerne ser man det:

Image Removed

Emne
UX - antal titler pr. side

Tidligere skulle man nederst på siden for at vælge hvor mange resultater, man ville have vist pr. side: 

Image Added

Det kan man stadig, men i tillæg er der kommet en lille pil ved siden af antal resultater, som man kan vælge fra: 

Image AddedImage Added

Dit valg bliver husket for din søgesession - og hvis du er logget ind, huskes det til næste gang du logger ind.




Mine favoritter - søgning

For brugere, der har mange favoritter gemt til sin liste, er det nu lidt nemmere at finde rundt i (selv hvis man ikke har organiseret det hele ved hjælp af mærkater). Der er kommet en mulighed for at søge i favoritterne - der søges i titel, forfatter og mærkat.

Image Added


Søgning på stregkode

I avanceret søgning er der kommet et nyt faneblad, hvor man kan søge på stregkode.

Image Added

Mere præcist kan man slå en stregkode op. Der kan kun indtastes én ad gangen (ingen 'OR') og heller ikke trunkeres.

Primo-gruppen har besluttet at aktivere denne funktion, og vurdere baseret på statistik om det er noget der bliver brugt og skal fortsætte.
Opstilling starter med...

Søgeoperatoren "starter med" har indtil nu været mulig at benytte til titelsøgninger. Nu er det også muligt at benytte "starter med" for opstillingsfeltet (call number) fra Holdings posten. 

Image Added



November 2022

Sandbox ; Produktion  

Emne Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
Referencehåndtering

Der er kommet en "Share service" til record actions i Primo; den giver mulighed til at dele linket til posten på sociale medier.

Image Added


Udvalg og rækkefølge af de sociale medier kan konfigureres i en mapping tabel i Configure Views.

Feedback tool

Image Added

Feedback tool, som kom for nogle måneder siden, er blevet forbedret på to måder: 

  1. Biblioteket kan sætte email-adressefeltet og/eller beskrivelsesfeltet som obligatorisk
  2. Der kan knyttes specifikke modtager-adresser til de forskellige kategorier af problemer, så der fx er én postkasse der får "broken link"-rapporter og en anden der får generelle søgeproblemer.

Image Added

Afsenderadressen er stadig systemets, men nu kan man altså stille krav om at brugeren indtaster email-adresse, så denne kommer med i mailen 

For at vurdere om disse forbedringer giver anledning til at genoverveje beslutningen om ikke at benytte denne funktion, er servicen nu re-aktiveret på Sandbox
Favorites - advarsel om at logge ind for at gemme

Hvis man gemmer en titel til "Favoritter" og ikke er logget ind, får man nu en advarsel om, at titlen kun bliver gemt permanent, hvis man logger ind.

Image Added

Teksten kan ændres/oversættes i nui.favorites.guestSaveMessage 
Fuld display - online link

Hidtil har det været sådan, at linket "Tilgængelig online" i det korte format (resultatlisten) var et link til den elektroniske ressource. Men i det fulde format af posten var den samme tekst/layout i stedet et link til "Vis online"-sektionen af posten. Det har skabt lidt forvirring, og det er nu muligt at sætte linket i det fulde format til at opføre sig på samme måde som i det korte format.

 Image Added

Funktionen skal aktivers i Configuration → Discovery → Customer Settings


August 2022

Sandbox ; Produktion   - Sandbox refresh  


Kort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
DatabsaselistenPrimos databaseliste får nu yderligere forbedret søgningen - som supplement til søgning i andre data som ophav og emne, der blev introduceret sidste måned. Nu kan man også i søgefeltet søge på kategorierne.KBs databaseliste er fremdeles under udarbejdelse
Avanceret søgning

Hvis man laver en avanceret søgning  - fx hvis man klikker på en videresøgning fra et af felterne (forfatter, emne, etc.) i den fulde visning af en post - har resultatlisten hidtil kommet under default-opsætningen af den avancerede søgning. Hvis den er med tre felter felter som ved KB, er det snarere søgeformularen end resultatet man ser på skærmen. Med denne ændring er den avancerede søgeformular kollapset, når der er et søgeresultat, så man faktisk kan se, hvad man kom for, og ikke hvad man kom fra... 

Den kollapsede modul viser stadig hvad ens søgning var, og det er muligt at udvide søgeformularen for at lave ændringer.

Relaterede titler (BIB-post)Der er kommet forbedringer i visningen af relaterede titler i den fulde visning af bibliografiske oplysninger. De bliver nu grupperet ud fra hvilken type relation det er tale om, og inden for hver gruppe bliver indførslerne sorteret alfabetisk efter den relaterede titel.Giver anledning til at genbesøge om KBs tidligere nivellering af relationstype (hvor alle? relationstyper blev sat til "relateret titel") er hensigtsmæssig mere.
CDI Search ScopesDet er nu muligt at lave en mere forfinet konfiguration af CDI search scopes  - man kan definere et search scope ud fra materialetype eller ud fra akademisk diciplin.Ikke noget vi har dyrket på KB; en god anledning til at se, om det kan være brugervenligt. KB bruger jo ikke bruger-bestemte search scopes, men vi kunne overveje at konfigurere, hvad der skulle tages med i vores default scope.
CitationerDet er nu muligt at differentiere bedre mellem forfatter og andre bidragsydere (som oversættere) når BIB-data omsættes til citations-data. Dette sker via en mapping af delfelt $e fra M21 felt 100 eller 700.Dette er noget, der har været meget efterspurgt fra front end personalet på KB. Tilknytningen til delfelt $e kan skabe udfordring, da vi for lokale poster normalt bruger $4, men vi må se på om der evt. kan laves en transform rule.

Februar 2022

Sandbox ; Produktion   OBS! Sandbox Refresh  

Teksten tilpasses i fulldisplay.constants.linkToRelatedRecord
EmneKort beskrivelse - se de fulde release notesKommentar / henvisning
DatabsaselistenPrimos databaseliste får nu en forbedret søgning - som supplement til kategori-træet. Hidtil har søgningen kun været foretaget i databasens navn - nu søges der også i andre data som ophav og emne. (Til marts også i kategorierne)KBs kategoritræ til databaselisten er fremdeles under udarbejdelse
FjernånsblankettenVi kan nu tilpasse den besked, som en låner bliver mødt med, hvis vedkommende forsøger at lave en dublet-fjernlånsbestilling.Teksten tilpasses i c.uresolver.request.ill.patron_has_duplicate_request
Relaterede posterHvis der er oprettet et link til en relateret post (fx et 773-felt), og der ikke er specificeret en titel på den relaterede ressource (i delfelt $$t) vises linket nu med en generisk tekst "Link to related record"
Brugertilpasning / Datasikkerhed  Brugerne kan nu selv bestemme, om deres søgehistorik skal gemmes mellem deres indloggede sessioner - og om denne søgehistorik skal bruges til søgeforslag. Tidligere har det været slået til for alle, uden mulighed for at slå fra individuelt.

Beskrevet i blogpost: Brugerne bestemmer over deres søgedata i Primo 

Desværre ser det ud til at brugerne skal slå det fra, ikke til. 

Normaliseringsregler for DC-dataHidtil har normalisering af data for visning og søgning i Primo kun været muligt for MARC-data. DC-felter er blevet vist og søgbart efter en fast standard (vi har i stedet - i forbindelse med import fra ikke-Alma kilder - skullet normalisere data til visning i bestemte DC-felter). Mangler at undersøge om dette påvirker eksterne data, som importeres til Primo, eller om det kun er for Alma DC poster. 
Nyt Banner for Ressource recommender

Resource Recommender har fået tilføjet et nyt Banner-layout. Det fylder hele kolonnen, modsat de almindelige opslag, der fylder en tredjedel, og har et dækkende baggrundsbillede. Til forskel fra dem kan banneret også lukkes - via krydset i øverste højre hjørne. \o/

Image Added

Det er sat op på Sandbox - KGL viewet (det kan målrettes særlige views), fx: https://kbdk-kgl-psb.primo.exlibrisgroup.com/discovery/search?query=any,contains,free&tab=Everything&search_scope=MyInst_and_CI&vid=45KBDK_KGL:KGL&lang=da&offset=0

Eksemplet her vises med noCustomization, da vores Customization Package får bannerets særlige formattering til at fremstå mærkeligt - så den skal  nok lige laves om.
Resource recommender kan sættes til at vises ved alle søgnigner.

Hidtil har Resource recommender kommet frem, når man har søgt på helt bestemte ord ("tags") og ikke andre. Nu er det blevet muligt at sætte den enkelte recommendation til at vise altid - dvs. ved enhver søgning.

Den setting kan laves på alle Reseource recommender formater, også på banneret.

Eksemplet over er sat til at vises altid (dvs. øverst på enhver resultatliste).
Sekundær materialetype til facetter og dropdowns

Det har nogen gange været oplevet som et problem, at en post kunne have én materialetype i Primo.

Hvis man f.eks. ønskede at "Skuespil" skulle være en særlig materialetype, ville man ikke samtidig kunne søge/afgrænse materialer med denne materialetype som "Bog". Da skuespil jo tit foreligger i bogform, ville brugerne kunne gå glip af det de eftersøger.  Nu er det blevet muligt at tilføje en sekundær materialetype ud fra specifikke, tilstrækkelige kriterier i de bibliografiske poster. I visningen af den fulde post (og i reference-data, fx RIS) vil der stadig kun være én materialetype, men for facet/dropdown (i avancerert søgning). Så et håndskrift kan være et håndskrift, men fanges både af facetterne "Håndskrifter" og "Microfilm", fx. På den måde kan man også filtrere fx Microfilm-versionerne fra (eller til)  i en søgning.


Emnefelter sorteres alfabetisk

I det fulde format, fx MMS ID 99122936383205763 - før og nu:

 Image Added  Image Added


reCaptcha 

Der kan nu konfigureres en reCaptcha (for at undgå robot-spam af emails) for de følgende actions:

  • Export to Email Action
  • Feedback Tool
KB har valgt ikke at benytte Feedback Tool, der blev introduceret med May release 2022.